Πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο

To Delphi Economic Forum IX επιστρέφει, για άλλη μία χρονιά, στην ιστορική πόλη των Δελφών και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στο ξενοδοχείο «Αμαλία» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συζητήσεις και στην Αράχωβα.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο, υπουργοί, πρωθυπουργοί, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, διακεκριμένοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, φορείς λήψης αποφάσεων και οραματιστές θα εμβαθύνουν στις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, διερευνώντας καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές για να ωθήσουν τις κοινωνίες προς ένα πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ευημερούν μέλλον.

Μεγάλη αναμένεται να είναι φέτος και η προσέλευση δημοσιογράφων, ανταποκριτών και φωτορεπόρτερ από διεθνή Μέσα, με επιβεβαιωμένη τη συμμετοχή τους έως αυτήν τη στιγμή: δημοσιογράφων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Κόσοβο, καθώς και από την Αμερική (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον).

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2024 θα περιστραφεί γύρω από πέντε θεματικούς πυλώνες, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη πτυχή του εξελισσόμενου κόσμου μας:

Γεωπολιτική: Οι διεισδυτικές συζητήσεις για το γεωπολιτικό τοπίο θα ξετυλίξουν τις περιπλοκές των διεθνών σχέσεων, προωθώντας τη βαθύτερη κατανόηση των δυνάμεων που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική τάξη.
Κλίμα: Η εστίαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη δράση για το κλίμα θα είναι κεντρικής σημασίας σε αυτόν τον πυλώνα, αντιμετωπίζοντας την επείγουσα ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες για τη διατήρηση του πλανήτη μας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση: Οι ειδικοί θα εξετάσουν στρατηγικές για την οικοδόμηση μιας ισχυρής και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιας οικονομίας.
Μέλλον: Ο πυλώνας αυτός θα εξετάσει τις εξελίξεις αιχμής στην τεχνολογία, την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη και θα οραματιστεί τις μελλοντικές δυνατότητες και προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.
Κοινωνία: Οι συζητήσεις για την κοινωνική ευημερία, τη συμμετοχικότητα και τον ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση των μελλοντικών γενεών θα βρεθούν στο επίκεντρο, τονίζοντας τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με γνώμονα τα μέλη, δεσμευμένος να προσφέρει και να προωθεί καινοτόμες ιδέες για βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Προσελκύει πολιτικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους ηγέτες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες προκλήσεις, να επηρεάσει τις εθνικές και περιφερειακές ατζέντες και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για την Ευρώπη, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διοικείται από διοικητικό συμβούλιο και συμβουλευτική επιτροπή. Παρακολουθούν και βελτιώνουν την απόδοση του οργανισμού και διασφαλίζουν ότι φέρνει αξία στα μέλη του μέσω των ετήσιων συναντήσεων, των εγγράφων πολιτικής και των πλατφορμών γνώσης.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ