Πριν μερικά χρόνια, η ψύχωση της κοινωνίας με τον κορωνοϊό και οι μαζικές παραγγελίες αντισηπτικών και προϊόντων καθαριότητας είχαν εκτινάξει τα μεγέθη και τους τζίρους του Ομίλου Παπουτσάνης.

 

Μετά ήρθε ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, η κατακόρυφη αύξηση των πρώτων υλών και το κλείσιμο ζωτικών αγορών.

 

Χθες, η Παπουτσάνης κατάφερε και παρουσίασε -για το 2023- καθαρή, μετά από φόρους, κερδοφορία λίγο μεγαλύτερη των 4 εκατ. Ευρώ.

 

Δύο χρόνια νωρίτερα στην κορύφωση των πωλήσεων CoViD ο Παπουτσάνης παρουσίαζε κέρδη 4,9 εκατ. Ευρώ.

  • Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αναδιατάξει την παραγωγή του, να διαχειριστεί τα αυξημένα κόστη σαπουνόμαζας και ενέργειας και να εμφανίσει μια αξιοπρεπή κερδοφορία 4 εκατ. Ευρώ.

Χθες, η χρηματιστηριακή αξία του Παπουτσάνη ξεπέρασε τα 63 εκατ. Ευρώ. Είναι ακόμη, χαμηλότερη από την κεφαλαιοποίηση του, πριν ένα χρόνο…

 Πρόταση για μέρισμα 0,04 ευρώ/μετοχή.

Στην ανάπτυξη της δραστηριότητας και της κερδοφορίας της στοχεύει το 2024 η διοίκηση της Παπουτσάνης, στηριζόμενη σε τρεις πυλώνες, τα επώνυμα προϊόντα Παπουτσάνης, τα ξενοδοχειακά προϊόντα και τις κατηγορίες παραγωγών για τρίτους και ειδικών σαπωνομαζών.

Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2024 η συμφωνία με νέα μεγάλη πολυεθνική εταιρεία είναι σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι, σε ετήσια βάση, θα συνεισφέρει επιπλέον πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται δε, ότι η συνεργασία αυτή έχει σημαντικές προοπτικές περαιτέρω επέκτασης.

Η Διοίκηση προτίθεται να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού €0,04 ανά μετοχή.

Η προτεινόμενη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας στις 08.11.2023 εγκρίθηκε η διανομή μικτού προμερίσματος ύψους €0,03 ανά μετοχή, το οποίο καταβλήθηκε στους μετόχους στις 08.12.2023.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο πυλώνας των επώνυμων προϊόντων Παπουτσάνης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το 2024, μέσω του εμπλουτισμού της γκάμας των προϊόντων.

Ο τομέας των ξενοδοχειακών προϊόντων αναμένεται να αποτελέσει επίσης κύριο άξονα ανάπτυξης για την Παπουτσάνης, καθώς οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι πολύ αισιόδοξες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ