Η ένταξη της Motor Oil στον δείκτη MSCI Standard Greece επιφέρει σημαντικές αλλαγές για το Χρηματιστήριο Αθηνών, από αύριο κιόλας.
Σύμφωνα με την Société Générale, η συγκεκριμένη προσθήκη θα φέρει εισροές κεφαλαίων ύψους 75 εκατ.$, ενώ θα αυξηθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στον δείκτη αναδυόμενων αγορών της MSCI κατά 0,22%. 
  •    Η συγκεκριμένη αναθεώρηση (της MSCI) ήταν η πρώτη τριμηνιαία όπου ο διεθνής οίκος εφάρμοσε τους κανόνες ετήσιας (αναθεώρησης) που έως τώρα γινόταν το Μάϊο. 
   Ενδιαφέρον το γεγονός, πως μετά από χρόνια στην πρώτη θέση (του MSCI Standard Greece) επανέρχεται τραπεζική μετοχή-της Eurobank- με στάθμιση βαρύτητας 15,36%, εκτοπίζοντας στην δεύτερη τον ΟΤΕ– με στάθμιση 13,75%- και σε απόσταση…βολής την τρίτη Alpha Bank– με 13,23%- και με 13,03% τον ΟΠΑΠ στην τέταρτη.
Οι αλλαγές ισχύουν από την αυριανή συνεδρίαση (Τετάρτη 1 Μαρτίου) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για ευρύτερη αναδιάταξη θέσεων σήμερα (Τρίτη 28 Φεβρουαρίου) με εισροές-εκροές, στην τελευταία συνεδρίαση μηνός Φεβρουαρίου και “ταμείο” πρώτου τριμήνου για το 2023.