Ουσιαστική και σημαντική είναι η συνδρομή της Eurobank στο mega project της Lamda Devlopment, για το Ελληνικό.
 Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου, Φωκίων Καραβίας, στους εργαζόμενους το ομολογιακό δάνειο προς την Lamda θα φτάσει τα 300 εκατ.€, από τα 150 εκατ, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Δηλαδή διπλάσια κεφάλαια, προφανώς με ελκυστικό επιτόκιο/κουπόνι.
     Παράλληλα η τράπεζα διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόσο ασκώντας- άμεσα- το δικαίωμα στην διαδικασία, όσο- έμμεσα- με    θυγατρικά και συνδεδεμένα χαρτοφυλάκια.
Σε όλα τα επιχειρηματικά στέκια και τα χρηματιστηριακά γραφεία, η ενεργή υποστήριξη της Εurobank στα φιλόδοξα σχέδια της Lamda Development είναι μεταξύ των κυρίαρχων θεμάτων συζήτησης αυτών των ημερών.
Μεταξύ άλλων ανασύρονται από τη λήθη λεπτομέρειες από την αποχώρηση Λάτση από την Εurobank, την στροφή- τότε- προς το project του Ελληνικού, την εμφάνιση Prem Watsa κ.λ.π, κ.λ.,π για να φτάσουμε στο σήμερα. Άλλωστε η Eurobank, ως όμιλος, έχει το know how για θέματα real estate, αξιοποίηση ακινήτων και ανάλογων προγραμμάτων μέσω της Grivalia (που απορρόφησε).
Mε αυτή τη λογική,  οι συνέργειες θεωρούνται, από την αγορά, αυτονόητες καθώς ούτε ο Φωκίων Καραβίας θα διπλασίαζε το ύψος του ομολογιακού χωρίς-έστω- να έχει ενημερωθεί ο Ινδοκαναδός, αν και πληροφορίες θέλουν τις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών να διεξάγονται σε ανώτατο επίπεδο. Επίσης, ούτε η έμμεση ενεργητικότατη υποστήριξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν θα προχωρούσε.
      Επί της ουσίας ο Prem Watsa και η Fairfax στηρίζουν το έργο ζωής της πλευράς Λάτση.
    Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε, εάν στην πορεία οι δύο επιχειρηματικοί πόλοι θα έχουν συνεργασία και σε άλλα επίπεδα, που θα αφορούν στο Ελληνικό.
    ΄Η ενδεχομένως και σε άλλους κλάδους και τομείς δραστηριότητας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here