Ο Δημήτρης Κούτρας πούλησε στην μισή τιμή απ’ όσο του διναν πέρυσι οι αφοι Καλλιτσάνστη- έξι εκατομμύρια μετοχές (ήλεγχε το 5,5% του εισηγμένου ομίλου). Η συναλλαγή έγινε σε τίμημα 1,25 ευρώ ανά μετοχή, με την συνολική αξία να ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ σε τηλεδιάσκεψη που είχαν τα στελέχη του ομίλου με αναλυτές τονίσθηκαν τα κύρια στοιχεία που καθιστούν την συγχώνευση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος με την Ελλάκτωρ επωφελή για τους μετόχους.

Συγκεκριμένα, η επέκταση στο εξωτερικό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω της συγχώνευσης:

  • ενισχύοντας την διεθνή παρουσία της μητρικής σε περισσότερες από 25 χώρες.
  • δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο σχήμα, με ποιοτικότερα οικονομικά μεγέθη και κατά συνέπεια ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν στη τηλεδιάσκεψη από πλευρά διοίκησης εκτιμάται ότι η συγχώνευση θα είναι επωφελής καθώς θα συμβάλλει στην:

  • απλοποίηση και εξορθολογισμό της εταιρικής δομής, για δημιουργία συνεργειών (που θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ) και για ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης».
  • προσκόμιση οφελών από το σαφώς ενισχυμένο μέγεθος της νέας εταιρείας, τις αυξημένες ταμειακές ροές αλλά και τη ρευστότητα
  • ενίσχυση των δραστηριοτήτων και εξέλιξη στο τομέα των ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here