Τον Ιούλιο η αρχική δημόσια εγγραφή της ReAssure Plc, που διαχειρίζεται «κλειστά» χαρτοφυλάκια ασφαλειών ζωής και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο ελβετικός αντασφαλιστικός όμιλος Swiss Re επιβεβαίωσε ότι θα εισαγάγει στο Χρηματιστήριο την βρετανική της μονάδα Reassure Plc, ώστε να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που θα της επιτρέψουν να διαχειριστεί καλύτερα τα «κλειστά» χαρτοφυλάκια ασφαλειών ζωής και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων που κατέχει.

Όπως ανακοίνωσε η Swiss Re, η Reassure θα αρχίσει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Ιούλιο και αναμένεται να αποτιμηθεί στα 3-3,5 δις. στερλίνες,  κατά την εκτίμηση του Οικονομικού Διευθυντή της Swiss Re, John Dacey.

H αρχική δημόσια εγγραφή της ReAssure θα της επέτρεπε να αναπτυχθεί μέσω εξαγορών που θα διεύρυναν τα χαρτοφυλάκιά της, δήλωσε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mark Hodges. Τα λεγόμενα «κλειστά» συμβόλαια δεν πωλούνται, αλλά παραμένουν στα βιβλία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες διαχειρίζονται κεφάλαια 1,4 τρις. στερλινών που συνδέονται με ασφάλειες ζωής, σύμφωνα με τον Hodges. Από το ποσό αυτό, περί τα 400 δις. στερλίνες βρίσκεται σε «κλειστά» χαρτοφυλάκια. Εταιρείες που εξειδικεύονται στη διαχείριση τέτοιων χαρτοφυλακίων, όπως η Reassure και η ανταγωνίστριά της Phoenix Group Holdings υποστηρίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν πιο αποδοτικά αυτά τα στοιχεία ενεργητικού σε σχέση με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες που πρέπει να ανταγωνίζονται για νέους πελάτες.

Η ReAssure θα εστιάσει στη βρετανική αγορά, αλλά μπορεί να επιδιώξει να επεκταθεί στη Γερμανία και την Ολλανδία, είπε ο Hodges, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει ενεργητικό 69 δις. στερλινών και απασχολεί περί τα 2.500 άτομα.

Ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Reassure, οι δυο μέτοχοι της εταιρείας, η Swiss Re και η MS&AD Insurance Group Holdings Inc θα προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου κατά 481 εκατ. στερλίνες, με τη Swiss Re να μειώνει το ποσοστό της σε κάτω από 50%, από 75% προηγουμένως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here