Με υπερκάλυψη και απόδοση 1,05% άντλησε ποσό 812,5 εκατ. ευρώ σήμερα το ελληνικό δημόσιο, στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.098 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,76 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόδοση των εντόκων γραμματίων αυξήθηκε για τους θεσμικούς σε σχέση με την απόδοση των αντίστοιχων εντόκων γραμματίων του Ιουλίου που ήταν 0,80% λόγω της μεγάλης στήριξης της ΕΚΤ τον Ιούλιο, έναντι της σταδιακής απόσυρσης και απομόχλευσης, που υλοποιεί η ΕΚΤ τον Αύγουστο, με βάση τις αποφάσεις που έλαβε τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here