Για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμό για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο και φέτος πραγματοποιείται μαζί με τα Greek Exports Awards 2021!

Η διοργάνωση των φετινών Greek Exports Forum & Awards προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη χρονιά που κινήθηκε υπό την επήρεια των επιπτώσεων της πανδημίας.

Mεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων ήταν και ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ)

Ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία 2 χρόνια ο ΟΑΕΠ είχε διπλό στόχο: Να στηρίξει τις επιχειρήσεις στα δύσκολα χρόνια, κρατώντας παράλληλα κερδοφόρο τον οργανισμό. Έχουμε τα δικά μας οικονομικά αποτελέσματα, στηριζόμαστε στα δικά μας κεφάλαια, από το 1988 είχε να μεταρρυθμιστεί ο οργανισμός”.

“Κάναμε επαφές, αξιολογήσαμε τα καλύτερα μοντέλα ΟΑΕΠ παγκοσμίως και καταλήξαμε σε μοντέλο Ιταλίας. Aπό οργανισμός που ασφαλίζει, μετασχηματιστήκαμε σε οργανισμό με ευρεία γκάμα προϊόντων, μέχρι στο κομμάτι του financing, πάντα σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, το ΥΠΕΞ. Αλλάζει ριζικά ο οργανισμός. Προσβλέπουμε σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Υπουργείο Ανάπτυξης, ως μία εταιρεία στην οποία θα έλθουν οι Έλληνες εξαγωγείς και θα εκμεταλλευτούν τα νέα προϊόντα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα με λεπτομέρεια με τους παραγωγικούς φορείς, τράπεζες και Υπουργεία και να δούμε πως θα εξελίξουμε νέα προϊόντα” τόνισε ο κ. Σταματόπουλος.


 

Ο ΟΑΕΠ ασφαλίζει, έναντι εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής, τις εξαγωγικές πιστώσεις που παρέχουν οι Έλληνες εξαγωγείς σε πελάτες του εξωτερικού για την πώληση προϊόντων, υπηρεσιών ή ακόμα κατασκευής τεχνικών έργων. Ασφαλίζει επίσης, έναντι πολιτικών κινδύνων, τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Έλληνες επιχειρηματίες στο εξωτερικό, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αύξηση της “εξωστρέφειας” της Ελληνικής Οικονομίας.

Για τους παραπάνω λόγους, η παρουσία του ΟΑΕΠ στην προώθηση της οικονομικής ευημερίας της χώρας έχει μεγάλη σημασία. Με τη συμμετοχή του μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικά τις ελληνικές εξαγωγές, να συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και στην αύξηση των μεριδίων αγοράς των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια διεθνούς κύρους και στήριξη σε κάθε σας βήμα.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) συστάθηκε με το Ν.1796/88, είναι αυτόνομος μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το Εγγυοδοτικό του Κεφάλαιο ανέρχεται σήμερα σε 1,47 δις ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here