Σε μια εποχή όπου ο κόσμος διαρκώς μεταβάλλεται, οι ισορροπίες επίσης αλλάζουν, όπως και οι επιχειρήσεις.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, θα μπορούσαμε να δούμε λ.χ. τις πετρελαϊκές να  αφήνουν στην άκρη τις βασικές τους δρaστηριότητες και να επικεντρωθούν στην αγορά καφέ; Η απάντηση είναι καταφατική, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Kαι αυτό διότι κολοσσοί όπως Shell, BP και Total βλέπουν τη ζήτηση του μαύρου χρυσού ολοένα να πέφτει, ελέω ηλεκτροκίνησης.

Οι “γίγαντες” της αγοράς πετρελαίου λοιπόν, στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Και παράλληλα δίνουν μεγάλη βάση στην αγορά καφέ, σοκολάτας, σνακ κυρίως για τους σταθμούς ανεφοδιασμού μπαταρίας για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Υπό την ολοένα και πιο αυξανόμενη πίεση των επενδυτών και των κυβερνήσεων, για μείωση των εκπομπών καυσαερίων, οι μεγάλες πετρελαϊκές στην Ευρώπη κάνουν στροφή προς στις ΑΠΕ.

Στον τομέα αυτό ωστόσο τα κέρδη είναι λιγότερα και για τον λόγο αυτό, αναζητούν νέες οδούς για την εξισορρόπηση των κερδών τους. Οι πωλήσεις τροφίμων, σνακ, καφέ και σοκολάτας στο δίκτυο λιανικής που έχουν δημιουργήσει, όπου οι οδηγοί των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναγκαστικά παραμένουν για ένα χρονικό διάστημα, αποτελεί μια λύση.

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here