Μετά την ανακοίνωση του Τζεφ Μπέζος ότι εγκαταλείπει την καρέκλα του CEO της Amazon, ένα νέο πρόσωπο έρχεται στο προσκήνιο.

Ο αντικαταστάτης του, Άντι Τζάσι, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, παρά μόνο στη βιομηχανία του cloud computing. Ωστόσο έχει ξεχωρίσει για τις καινοτομίες του στον κόσμο τηςντεχνολογίας.

Είναι υπεύθυνος του τομέα Amazon Web Services (AWS), και έχει συνδράμει καταλυτικά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες αγοράζουν τεχνολογία, απλουστεύοντας τις υπηρεσίες και προσφέροντάς τες προς ενοικίαση μέσω του διαδικτύου.

Η Amazon σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως η AWS είχε επιδείξει πωλήσεις αξίας $12,7 δισεκατομμυρίων το τέταρτο τρίμηνο, και περίπου $50 δισεκατομμύρια ετησίως.

Ο Τζάσι βρίσκεται στο τιμόνι της AWS από το 2006. Το cloud computing δεν αποτελούσε μία φυσική επιλογή για την Αmazon η οποία τότε ήταν σχεδόν αποκλειστικά εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων λιανικής. Παρόλα αυτά, το know-how της Amazon στο στήσιμο παρόμοιων συστημάτων έδωσε στον Μπέζος και τον Τζάσι το έναυσμα για να πρωτοπορήσουν.

Οι πρώτοι πελάτες της AWS ήταν startups. Σύμφωνα με την αναλυτική Gartner Inc, η Amazon κατείχε το 45% του μεριδίου αγοράς στο cloud computing το 2019.

Από το Harvard στην Amazon

Ο Τζάσι, μεταδίδει το Bloomberg, είχε προσληφθεί από την Αmazon το 1997 όταν ακόμη φοιτούσε στο Harvard Business School. Από νωρίς υπήρξε τύπου τεχνικός σύμβουλος του Μπέζος, λαμβάνοντας μέρος στις συναντήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης. Είτε λόγω της φυσικής του ικανότητας, είτε λόγω του γεγονότος πως αποτελούσε «σκιά» του Μπέζος, ο Τζάσι είναι σχεδόν ίδιος με το αφεντικό του, σύμφωνα με συνεργάτες του. Εκτός από το micromanaging στο οποίο επιδίδεται πολλές φορές ο Τζάσι, είναι και αρκετά φιλάνθρωπος. Είναι κύριος «οδηγός» ενός πρότζεκτ στο Σιάτλ το οποίο βοηθά φτωχούς μαθητές, ενώ ασχολείται και με το πρόβλημα των αστέγων που σπαράζει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here