Η πολυσχιδής δραστηριότητα του CVC με επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας (vivartia, Εθνική Ασφαλιστική, Skroutz, Δωδώνη, κτλ) το κατατάσσει ήδη στους μεγαλύτερους επενδυτές.

Ο Έλληνας partner, Αλεξ Φωτακίδης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προανήγγειλε και άλλες κινήσεις του CVC στην ελληνική αγορά, καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 25 εταιρείες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο ξένων θεσμικών επενδυτών.

CVC Capital Partners Vs Louis Vuitton για ένα δημοφιλές brand

«Ένα από τα ζητήματα της Ελλάδας είναι πως αποτελεί μικρή οικονομία και γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρούς ομίλους που θα μπορούν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις ώστε να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο» τόνισε.

Μάλιστα η CVC έχει πλέον γραφείο στην Αθήνα το οποίο και μεγαλώνει με την πρόσληψη γνωστών στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των… επαναπατρισθέντων και ο κ. Κωστής Ρόκας με θητεία σε Goldman Sachs και McKinsey ο οποίος αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα.

Ο Αλεξ Φωτακίδης επισήμανε πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει ουσιαστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση λαμβάνει τα σωστά μέτρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here