Ένα διεθνές φόρουμ για τις επενδύσεις ξεκινά σήμερα στο Ριάντ εν μέσω του σκανδάλου με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πριν τρεις εβδομάδες στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Future Investment Initiative (FII), που θα διαρκέσει ως την Πέμπτη, είχε στόχο να προβάλει τη Σαουδική Αραβία ως επικερδή εμπορικό προορισμό, καθώς η χώρα αναζητεί τρόπους να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να την ανοίξει στις νέες τεχνολογίες, τον τουρισμό και την ψυχαγωγία.

Όμως το φόρουμ αυτό, μια πρωτοβουλία που έχει ονομαστεί «Το Νταβός της ερήμου», έχει αμαυρωθεί από τη διεθνή κατακραυγή για τον θάνατο του Κασόγκι. Τις τελευταίες ημέρες πολλοί ξένοι αξιωματούχοι και επικεφαλής μεγάλων, δυτικών εταιρειών ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο FII εξαιτίας της υπόθεσης Κασόγκι.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο ξενοδοχείο Ritz- Carlton, όπου θα πραγματοποιηθεί το φόρουμ, στο οποίο θα εκφωνήσουν ομιλία ο Κιρίλ Ντμιτρίγεβ, επικεφαλής ενός ρωσικού ταμείου επενδύσεων, και ο Πατρίκ Πουγιανέ, επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, σύμφωνα με τον κατάλογο των ομιλητών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here