Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται η δεύτερη επένδυση που δρομολογούν οι Άραβες της AGC στην Ελλάδα, μετά την εμβληματική επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο λόγος για τη νέα επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 50,85 εκατ. ευρώ στην Μύκονο, στην περιοχή Καλό Λιβάδι, για την οποία δημοσιοποιήθηκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβάλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) με φορέα την εταιρεία Blue Iris Α.Ε. από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για το τουριστικό project που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις 5 αστέρων, ο όμιλος σκοπεύει να συνεργαστεί και με διεθνή αλυσίδα του πολυτελούς τουρισμού, έχοντας πραγματοποιήσει για τον σκοπό αυτό και σχετικές συζητήσεις. Αν και προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν έρθει σε επαφή με τους Αραβες περιλαμβάνονται οι Ritz Carlton,  Six Senses, Αnantara και -όπως είναι εύλογο- και η Four Seasons με την οποία ήδη το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn Street του Αστέρα (με τη συμβολή της AGC Equity Partners, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus) συνεργάζεται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οσον αφορά τη νέα επένδυση στη Μύκονο, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, σκοπός της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα με τις αρχικές αξίες της Μυκόνου που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που καταστρέφονται σιγά-σιγά σε όλη την Μύκονο, και όχι ένα τουριστικό ξενοδοχείο όπως αυτά που υπάρχουν παντού.

  • «Το νέο συγκρότημα προτείνεται να μην έχει καμία σχέση με τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν κατασκευαστεί στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια και απέχουν πολύ από το εκλεπτυσμένο και μοναδικό χαρακτήρα του νησιού, αλλά να ακολουθήσει όλα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Μυκόνου που θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν έμπνευση και αναφορά για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου».

Το έργο, σε έκταση 60,3 στρεμμάτων στη θέση «Καραπέτης», της κτηματικής περιφέρειας της Κοινότητας Άνω Μεράς,  περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα, ενώ προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

  • Οι επενδυτές θεωρούν ότι με την προτεινόμενη ανάπτυξη επιδιώκεται να δημιουργηθεί μια τουριστική υποδομή που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού, θα έχει ευρεία απήχηση στην κτηματαγορά και θα αποτελέσει υπόδειγμα και για μελλοντικές επενδύσεις.

Η συνολική έκταση για την οποία υπεβλήθη το Δεκέμβριο 2018, αίτημα υπαγωγής της στις στρατηγικές επενδύσεις , η οποία εγκρίθηκε το Μάιο του 2019 (ΦΕΚ 1624/Β/10.05.2019), αποτελείται από 13 μικρότερα συνεχόμενα και όμορα αγροτεμάχια, τα οποία έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει με οριστικό τίτλο η AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here