Η συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με τον Σουηδικό Όμιλο Intrum αποδίδει καρπούς και ενισχύει σημαντικά τα έσοδα του Ομίλου. Μόνο μέσα στο 2020, η η Intrum Hellas, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς μέσω αποκλειστικής συνεργασίας, απέδωσε στην Τράπεζα, ρυθμισμένα δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ .

Πρόκειται για δάνεια που είχαν μεταφερθεί προς διαχείριση στην Intrum και τα οποία αφού προηγουμένως ρυθμίστηκαν και ελέχθησαν ως προς την τήρηση της ρύθμισης, επέστρεψαν στην Τράπεζα ως εξυπηρετούμενα πλέον δάνεια.

  • Η πρακτική αυτή, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλος, αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι ρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει η εταιρεία ωριμάζουν σταδιακά και οδηγούν στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων που έχει αναλάβει προς διαχείριση.

Εκτός από την επιστροφή των δανείων που διαχειρίζεται για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, η στρατηγική επενδυτικών κεφαλαίων (funds), όπως είναι ο σουηδικός όμιλος της Intrum, στον οποίο ανήκει κατά 80% η Intrum Hellas, προβλέπει και την επαναπώληση χαρτοφυλακίων που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες και έχουν στην πλήρη κατοχή τους.

Στην περίπτωση αυτή αγοραστές μπορεί να είναι οι ίδιες οι τράπεζες που μεταβίβασαν αυτά τα δάνεια και τα οποία, έχοντας περάσει το κρίσιμο τεστ της παρακολούθησης για ένα ικανό χρονικό διάστημα, μπορούν να χαρακτηριστούν εξυπηρετούμενα και να επιστρέψουν στην τράπεζα μέσω της επαναπώλησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here