Η κυβέρνηση πιέζει για υψηλότερες ταχύτητες δικτύου, οι πάροχοι επενδύουν πολλά δισεκατομμύρια και η οπτική ίνα κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

  • Στην μάχη των υψηλών ταχυτήτων διαδικτύου μπαίνει και η United Group που ανακοίνωσε ένα εντυπωσιακό επενδυτικό σχέδιο 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ που θα υλοποιηθεί μέχρι το 2027.

Η  Victoriya Boklag, CEO του κορυφαίου παρόχου  τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξήγησε ότι η επένδυση των 2 δισ € έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που πραγματοποίησε η United Group τα τελευταία 2 χρόνια.

Η Νοva θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Με την επένδυση αυτή η Nova θα εγκαταστήσει υποδομές για το μέλλον, με την ανάπτυξη 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών νέας γενιάς, που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες για υπερυψηλές ταχύτητες.

Πολύ σύντομα οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH).

Στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η Nova, αποτελεί πλέον πάροχο υποδομών ευρείας κλίμακας για εκατομμύρια Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit.

Παράλληλα, μέσα από το πρόσφατο λανσάρισμα της EON, οι συνδρομητές της Nova απολαμβάνουν μοναδικό περιεχόμενο με υπερυψηλές ταχύτητες internet σε οποιαδήποτε συσκευή.

  • Τα στελέχη της Nova και της United Group σημείωσαν επίσης ότι σήμερα η Nova και η Wind έχουν μαζί 400.000 συνδρομητές, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΕΗ, η οποία έχει εκφράσει τη βούληση να αναπτύξει και η ίδια δίκτυο οπτικών ινών με τη χρήση της υπάρχουσας υπέργειας και υπόγειας υποδομής της, (καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε έντονη φημολογία για συνεργασία της Wind με τη ΔΕΗ), απάντησαν ότι με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συγχώνευση Wind – Nova, μία τέτοια προοπτική δε φαντάζει πολύ πιθανή.

 

Ωστόσο, τόνισαν τη σημασία της ρυθμιστικής Αρχής για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, και σημείωσαν το γεγονός ότι εάν όλοι οι φορείς δεν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο ανάπτυξης για τα δίκτυα οπτικών ινών, η χώρα θα δυσκολευτεί να πιάσει τους στόχους της ΕΕ για το 2030 και την «κοινωνία του Gigabit».

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group δήλωσε:

Victoriya Boklag, CEO της United Group
  •  «Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε σήμερα.
  • Αυτό το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές.
  • Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού ακριβώς του οράματος».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova δήλωσε:

 

Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova
  • «Η Nova, ως πάροχος υποδομών ευρείας κλίμακας, παρέχει πλέον επιλογές στους Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, μετά από πολλές δεκαετίες. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit.
  • Σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G. Εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο διαθέσιμη σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here