Κάτω από το ραντάρ της αγοράς περνά μέχρι τώρα το “χτίσιμο” θέσης του Norges Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas.
Αθόρυβα, σύμφωνα με χρηματιστή μεγάλης ιδιωτικής ΑΧΕΠΕΥ, καθώς το ποσοστό του συνταξιοδοτικού χαρτοφυλακίου, θυγατρικό του νορβηγικού κολοσσού παραμένει χαμηλότερα του ορίου 5%.
Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί- τουλάχιστον- τρεις σημαντικές συναλλαγές αγοράς μετοχών με την τελευταία (την προηγούμενη εβδομάδα ) να ανεβάζει το ποσοστό του χαρτοφυλακίου στο, σχεδόν, 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.
 Η τελευταία ακραία διόρθωση των αγορών, συνακόλουθα του ΧΑ, έριξε 50% χαμηλότερα την τιμή της μετοχής, από την αρχή του έτους. Σε επίπεδα χρηματιστηριακής αξίας, των 160 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε τιμές 4ετίας τότε που ο όμιλος δεν είχε προχωρήσει σε σειρά σημαντικών στρατηγικής σημασίας συμφωνίες και εξαγορές.
 Από αυτά τα χαμηλά επίπεδα- των 3,70-3,80 ευρώ– καταγράφηκε η πρώτη αγορά ενός σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού για να ακολουθήσουν, η δεύτερη κοντά στα 3,90 και η τρίτη πέριξ των 4 ευρώ. 
 Το συγκεκριμένο fund, που μεταξύ άλλων έχει ισχυρές θέσεις σε μετοχές όπως οι Apple, Nestle, Microsoft, Shell θεωρείται ως από τα πιο πετυχημένα (βάσει αποδόσεων) buy in the dip χαρτοφυλάκια διεθνώς εισφέροντας το 20% των κεφαλαίων, που απαιτούνται ετησίως, για την συνταξιοδότηση των Νορβηγών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here