Σε νέο γύρο περικοπής κόστους για την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ ετησίως προχωρά η Nokia, γεγονός που συνεπάγεται κατά συνέπεια και την περικοπή θέσεων εργασίας. Η εταιρεία προσανατολίζεται περαιτέρω σε δραστηριότητες δικτύου πέμπτης γενιάς.

Επιπρόσθετα, η Nokia θα επενδύσει στην ψηφιοποίηση για να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοματοποίηση και να δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα, να δώσει προτεραιότητα στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, να μειώσει περαιτέρω τα έξοδα real estate.

Αναμένεται ότι οι έκτακτες εφάπαξ δαπάνες για την υλοποίηση αυτών των προγραμματισμένων αλλαγών ανέρχονται στα 900 εκατ. ευρώ, με μια επίδραση στις ταμειακές ροές σχεδόν 900 εκατ. ευρώ.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις καθώς οι πωλήσεις στις βασικές δραστηριότητες δικτύων αντέστρεψαν μια αρνητική τάση και άρχισαν να αυξάνονται λόγω και του momentum παραγγελιών για το5G, την ανάπτυξη και στα πέντε επιχειρηματικά δίκτυα και στη βελτιωμένη κερδοφορία.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη τριμήνου (εκτός IFRS) διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 514 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 312 εκατ. ευρώ. Η Nokia ανακοίνωσε ότι οι δημοσιευμένες καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 79 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 183 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και σε σχέση με τις ζημιές των 136 εκατ. ευρώ που αναμενόταν.

Οι δημοσιευμένες πωλήσεις για το τρίμηνο υποχώρησαν οριακά στα 5,46 δισ. ευρώ έναντι των 5,5 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για 5,42 δισ. ευρώ.

Η Nokia αναμένει ότι οι πωλήσεις θα υπεραποδώσουν της αγοράς φέτος και μακροπρόθεσμα, παρουσιάζοντας λειτουργικά κέρδη 6%-9% το 2018 και 9%-12% το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here