Το Nissan ΝAVARA είναι διαθέσιμο με μια σειρά από αναβαθμισμένες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με εγγύηση πέντε ετών/160.000 km.

Οι επαγγελματίες θα απολαύσουν τη βελτιωμένη απόδοση του NAVARA τόσο στη δουλειά όσο και στην αναψυχή τους, χάρη στο ολοκαίνουργιο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο του NAVARA κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Προσφέρει σημαντική βελτίωση στην ευκολία αλλαγών, χάρη στην καλωδιακή λειτουργία, στην υιοθέτηση κοντύτερου επιλογέα ταχυτήτων, στον ενισχυμένο συγχρονισμό και στη μείωση των κραδασμών.

Η νέα μετάδοση διαθέτει, επίσης, ένα πιο συμβατικό μοτίβο αλλαγής ταχυτήτων, με την όπισθεν τοποθετημένη δίπλα στην πρώτη, και νέα κλιμάκωση σχέσεων για βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Σε ένα pick-up, κομβικό ρόλο παίζει η ανάρτηση. Εδώ προσφέρει εξαιρετική κύλιση, συμβάλλοντας στον χειρισμό του οχήματος και στην άνεση των επιβατών. Επιπρόσθετα, τα στάνταρ εμπρός και πίσω δισκόφρενα εξασφαλίζουν την απαιτούμενη πέδηση.

Η αναθεωρημένη ανάρτηση επιτρέπει στο NAVARA να μεταφέρει και βαρύτερα ωφέλιμα φορτία, ενώ, χάρη στην τεχνολογία Intelligent Trailer Sway Assist, η ρυμούλκηση δεν ήταν ποτέ τόσο ασφαλής.

Ο αποδοτικότερος πετρελαιοκινητήρας απαιτεί έως 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (συνδυασμένος κύκλος NEDC) και οι εκπομπές ρύπων ξεκινούν από 182 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του κινητήρα twin-turbo, με 163 PS ή 190 PS. Στην πρώτη επιλογή, έχει δοθεί έμφαση στη ροπή. Έτσι, ο κινητήρας διαθέτει επιπλέον 22 Nm, φτάνοντας στα 425 Nm, χάρη στην αλλαγή από μονό σε διπλό turbo.

Στο εσωτερικό του κινητήρα χρήζουν ιδιαίτερης μνείας τα ατσάλινα έμβολα, με επίστρωση DLC (Diamond-Like Carbon Coating) στα δαχτυλίδια τους, καθώς και η χαμηλότερη αναλογία συμπίεσης 15,1 (έναντι 15,4 προηγουμένως). Η πίεση του συστήματος ψεκασμού καυσίμου αυξήθηκε από 2.000 σε 2.200 bar με νέα αντλία, για μεγαλύτερη ακρίβεια και απόδοση.

Το Navara διαθέτει ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική «απομάκρυνση» από τα φύλλα σούστας που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα pick-ups του ανταγωνισμού. Παρέχει καλύτερη άνεση και έλεγχο, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα του οχήματος.

Στο King Cab, αυτό «μεταφράζεται» σε αύξηση του ωφέλιμου φορτίου μεταξύ 55 και 95 kg (ανάλογα με τις προδιαγραφές) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με το νέο ωφέλιμο φορτίο να φτάνει στα 1.165 kg (και το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος στα 3.200 kg).

Εν τω μεταξύ, το Double Cab έχει μια αύξηση ωφέλιμου φορτίου σε ένα εύρος 54-114 kg (ανάλογα με τις προδιαγραφές), φτάνοντας σε συνολικά ωφέλιμα φορτία έως 1.115 kg-1.180 kg και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος στα 3.250 kg.

Στα επιπλέον αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου μοντέλου περιλαμβάνεται και το Intelligent Trailer Sway Assist. Αυτό το νέο σύστημα ανιχνεύει την κλίση του ρυμουλκούμενου και πραγματοποιεί ανεπαίσθητες διορθώσεις, με μεμονωμένη πέδηση σε κάθε τροχό και μείωση της ροπής του, διατηρώντας υπό έλεγχο τόσο το όχημα όσο και το ρυμουλκούμενο.

Τα Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist, Hill Descent Control και Intelligent Around View Monitor συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό, θεμελιώνοντας το κύρος του NAVARA ως ενός πολυχρηστικού pick-up, που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στο εσωτερικό, η σχέση οχήματος οδηγού παίρνει άλλη διάσταση, χάρη στο νέο NissanConnect με το Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Το σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect έχει υποστεί μια ολική επανεγκατάσταση υλικού και λογισμικού, που επιτρέπει στους επιβάτες να «αντικατοπτρίζουν» (mirroring) το τηλέφωνό τους στο εσωτερικό του οχήματος, εμφανιζόμενο σε μια νέα, ευκρινέστερη οθόνη 8 ιντσών (έναντι της προηγούμενης των 7 ιντσών), με έλεγχο πολλαπλής αφής και ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Το NAVARA πωλείται σε 109 χώρες σε όλο τον κόσμο και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους Ευρωπαίους αγοραστές και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της NMISA στη Βαρκελώνη, το οποίο έκλεισε πρόσφατα 35 χρόνια επιτυχημένης παραγωγικής λειτουργίας.

Οι τιμές για το Nissan NAVARA ξεκινούν από τις 26.140 ευρώ για την έκδοση King Cab και από τις 26.840 ευρώ για την έκδοση Double Cab.

…………………..

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here