Με κοινή τους επιστολή προς τον Τράμπ, Nike, Adidas και άλλες εταιρείες αθλητικών ειδών ζητούν να επανεξετάσει την επιβολή δασμών σε παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα, υποστηρίζοντας πως θα έχουν «καταστροφικές» συνέπειες για τους καταναλωτές μας, τις ίδιες τις εταιρείες και την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της.

Συνολικά, 173 εταιρείες υπέγραψαν την εν λόγω ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία επεστάλη επίσης στον υπουργό Οικονομικών, Στιβ Μνούσιν, τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος και τον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Λάρι Κούντλοου.

«Εξ ονόματος εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών υποδημάτων και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, σας ζητάμε να σταματήσετε αμέσως αυτή τη δράση, αυξάνοντας τη φορολογική τους επιβάρυνση», αναφέρεται στην επιστολή. «Η πρότασή σας για πρόσθετους δασμούς σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα ουσιαστικά ζητά από τον αμερικανικό καταναλωτή να περάσει το λογαριασμό. Είναι καιρός να τερματίσουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η επιστολή των Nike, Adidas έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες εκκλήσεις πολλών αμερικανικών εταιρειών και δημοσιεύτηκε χθες, ημέρα κατά την οποία η Google ανακοίνωσε «μπλόκο» στις ενημερώσεις των κινητών συσκευών της Huawei που τρέχουν λειτουργικό Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here