Ανάμεσα σε μια πλειάδα καταξιωμένων επιχειρηματιών, το CNN επέλεξε για φέτος έναν Έλληνα για να αναδείξει τον “CEO της Χρονιάς”. Πρόκειται για τον Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer.

“Eπιλέξαμε τον Μπουρλά για όλα τα επιτεύγματα της Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια οικονομία», αναφέρει μεταξύ άλλων το CNN.

Άλλοι υποψήφιοι ήταν οι Jim Farley της Ford, ο Marvin Ellison της Lowe’s, Sundar Pichai της Alphabet, Elon Musk των Tesla και SpaceX, Lisa Su της AMD.

Μιλώντας στο CNN Business o Μπουρλά είπε μεταξύ άλλων: «H Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό. Δεν μπορέσαμε απλώς να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν».

Όπως εξηγεί το CNN, η Pfizer δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ανέπτυξε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως αυτός ο ηγέτης του Big Pharma έχει γίνει συνώνυμο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, περισσότερο από την BioNTech με την οποία συνεργάστηκε ή από τη Moderna.

Σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ο Μπουρλά είπε στο CNN ότι το εμβόλιο των  Pfizer/ BioNTech θα την ελέγξει «αρκετά καλά», ειδικά εάν ο κόσμος λάβει τρεις δόσεις.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, που να στοχεύει ειδικά στην Όμικρον ή σε τυχόν μελλοντικά στελέχη. Ήδη η εταιρεία αναπτύσσει ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα τεθεί προς έγκριση έως τον Μάρτιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here