Για το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, που δημιουργεί η Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μια επένδυση, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης, μίλησε στο 11ο Pharma & Health Conference o Nico Gariboldi, Global Digital and Technology HUB – Senior Director, Pfizer.

H υλοποίηση της επένδυσης του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Inc προχωρά κανονικά στη Θεσσαλονίκη και παρά τον κορωνοϊό το χρονοδιάγραμμα δεν θα τεθεί εκτός αρχικού σχεδιασμού.

Πρόκειται για το 1ο  και το μοναδικό στην Ευρώπη από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων της εταιρείας, το οποίο θα παράγει τεχνογνωσία, που θα μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο, ενώ θα διασυνδέεται με όλη τη διεθνή οργάνωση της εταιρείας, ώστε να αναπτύσσονται άμεσα λύσεις.

Το digital hub εργάζονται ήδη 20 επιστήμονες, ενώ συνολικά η εταιρεία θα προχωρήσει σε 200 προσλήψεις. 

Ο κ. Nico Gariboldi έκανε λόγο για ένα άκρως ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης.

“Υπάρχει τεράστια διαθεσιμότητα ταλέντων στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τις δεξιότητες, υπάρχουν καλά πανεπιστήμια, ένα καλό περιβάλλον νέων ανθρώπων, φυσικών ταλέντων. Θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της τάσης και του ψηφιακού μέλλοντος με την εξατομικευμένη λύση κάθε ασθενούς” ανέφερε.

Η Pfizer σχεδιάζει να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, ώστε να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here