Με εξαιρετική επιτυχία και μαζική συμμετοχή διεξήχθη για ακόμα μία χρονιά η Διημερίδα με θέμα «Το Δίκαιο των Ακινήτων», που συνδιοργανώνουν η Ένωση Ελλήνων Νομικών ethemis.gr με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ, Athens University of Economics and Business, με αξιόλογες εισηγήσεις από σημαίνοντα πρόσωπα της αγοράς,  νομικούς, φοροτεχνικούς συμβούλους, ειδικούς του real estate, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων επί δύο ημέρες συνεχώς.

Η Nepa Economic Consulting S.A. συμμετείχε και πάλι ως σημαντικός υποστηρικτής.

Ο κος Christos Altiparmakis , CFO της Nepa Economic Consulting S.A. εκπροσώπησε με ομιλία και παρουσίασή του με θέμα “Η φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητα”.

Την πρώτη ημέρα της Διημερίδας παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Πρόεδρος του ΟΟΕ, Κώστας Κόλλιας, ο Πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στον τομέα των Ακινήτων και συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της E- Θέμις για την εξαιρετική διοργάνωση.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της e-Θέμις, Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε το επίκαιρο της Διημερίδας στην δικηγορική καθημερινότητα, αλλά και την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης των συναδέλφων, καθώς επίσης και την ανάγκη επαναφοράς της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας, Ζώης Σταυρόπουλος. Ο κ. Σταυρόπουλος επεκτάθηκε σε θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για την πορεία της ψηφιοποίησης των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων, αλλά και για το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου και την ενσωμάτωσή του στο Κτηματολόγιο. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά και συνδρομή στην διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, ώστε να βελτιωθεί η ροή καταχώρησης των πράξεων.

Οι εξακόσιοι περίπου συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τη Διημερίδα τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές και ιδιαίτερα κατατοπιστικές εισηγήσεις από τους εκλεκτούς ομιλητές, οι οποίες κάλυψαν όλο το φάσμα του Δικαίου των Ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κινήθηκαν γύρω από τη  φορολογία της ακίνητης περιουσίας, τις οικονομικές εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων, την προστασία των ευάλωτων οφειλετών, τις νομικές προεκτάσεις της Golden Visa, αλλά και γενικότερα Πρακτικά και Θεωρητικά Ζητήματα Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, τόσο για την ποικιλία των θεμάτων, όσο και για την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ