Γράφει η «ξενοδόχος»

Το σχέδιο για ένα νέο τουριστικό πόλο στην άλλη πλευρά της πρωτεύουσας είναι φιλόδοξο ωστόσο οι επενδυτές φαίνεται ότι το πιστεύουν.

Ο λόγος για το νέο project του ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου που θέλει να αναπτύξει, μετά από 20 συναπτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Αττικού Πάρκου, υδάτινο πάρκο, boutique ξενοδοχείο αλλά και ενυδρείο στην περιοχή. Το concept μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά για την περιοχή, όπου ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό εμπορικά, μέσα από το Smart Park της R.E.D.S., το οποίο μάλιστα τώρα επεκτείνεται, αλλά και το εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen, το οποίο προσελκύει αρκετούς τουρίστες, ακόμη και Κινέζους.

Η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε.  η εταιρεία που διαχειρίζεται  το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (επένδυση ύψους  8 εκατ. ευρώ, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες από την έναρξή λειτουργίας του) θέλει τώρα να υλοποιήσει ένα νέο επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 13,5 εκατ. ευρώ έως το 2022 που περιλαμβάνει  waterpark, ξενοδοχείο και ενυδρείο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου,  κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ

«εδώ και 20 χρόνια είμαστε ένας πόλος έλξης για τις οικογένειες. Με γνώμονα αυτό προχωρούμε στα επόμενα μας βήματα θέλοντας να καταστήσουμε την περιοχή σε συνδυασμό και με τα γειτονικά εμπορικά κέντρα σε έναν υπερτοπικό πόλο έλξης για τους πολίτες της χώρας μας αλλά και το τουριστικό κοινό, και πιο ειδικά σε αυτούς που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά».

H υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ξεκινάει με την έναρξη λειτουργίας του Aquapolis, ενός ξεχωριστού για την σχεδίασή του και μοναδικού πιστοποιημένου για την ασφάλειά του waterpark, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Μάιο του 2020. Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των πάρκων με νεροτσουλήθρες, η επένδυση ύψους  3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε  οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,  με την δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας  δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021. Η επένδυση ύψους 1,5 εκ ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες αλλά και Έλληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που θα το συνδέει και με το Ζωολογικό Πάρκο είναι η ειδική διαμόρφωση του lobby του σε χώρο που θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες καθιστώντας το μοναδικό του είδους ξενοδοχείο στην χώρα.

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου σε επένδυση ύψους 5,5 εκ ευρώ που θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2022 το πλάνο δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεματικού πόλου που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα  με τις παραπάνω επενδύσεις συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εντυπωσιακά εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους έχουν ήδη αποκτηθεί από την   Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ σε μια επένδυση ύψους  2,5 εκ ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί  μέσα στο 2020 επενδύοντας ακόμα 0.5 εκ ευρώ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της συλλογής των ζώων του Πάρκου  με τα εμβληματικά γιγαντιαία panda να είναι πρωταρχικός στόχος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι  πρώτες επαφές με την κινέζικη πλευρά, ενώ σχετικό αίτημα υποστήριξης καθότι απαιτείται  κυβερνητική απόφαση από πλευράς Κίνας, έχει γίνει στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here