Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Η Σύγκλητος αναγνωρίζει το μεγάλο έργο του κ. Τσαμάζ και την πολυεπίπεδη στρατηγική του στον λειτουργικό και οικονομικό μετασχηματισμό του ομίλου, που οδήγησε στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής εταιρείας που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη συνεδρίαση της στις 7.2.2023 αποφάσισε ομόφωνα να απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον κ. Μιχαήλ Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, μετά από την εισήγηση και την ομόφωνη Απόφαση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ο κ. Μιχαήλ Τσαμάζ είναι, από το Νοέμβριο του 2010 επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, κορυφαίου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη. Υπό τη διοίκησή του, ο ΟΤΕ υλοποίησε μια πολυεπίπεδη στρατηγική για το λειτουργικό και οικονομικό μετασχηματισμό του, από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μία αποτελεσματική εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Είναι, επίσης, επικεφαλής της COSMOTE από το 2007. Ο κ. Τσαμάζ έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.