Πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα, κάνοντας λόγο για εκφοβισμό, με αφορμή την δημοφιλή εφαρμογή TikTok που ανήκει στην κινεζική Byte. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η εφαρμογή πρέπει να πουληθεί πριν την έλευση του Οκτωβρίου, προκειμένου να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της εντός των ΗΠΑ.

Το TikTok θα κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 15 Σεπτεμβρίου, «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει και να επιτύχει μια συμφωνία», είπε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ απέδωσε την απόφαση αυτή σε λόγους εθνικής ασφαλείας, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Κίνα ότι χρησιμοποιεί τη δημοφιλή εφαρμογή για επιτήρηση.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Ουάνγκ Ουενμπίν, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιτίθενται σταθερά σε ξένες επιχειρήσεις καταχρώμενες την έννοια της εθνικής ασφάλειας.

«Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του ανοίγματος, της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», είπε και συνέχισε:«Είναι σκέτος εκφοβισμός. Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here