Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μετά την αλλαγή φρουράς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου Lloyd’s αποκτά και νέο οικονομικό διευθυντή: Από την 1ηΑπριλίου, ο Burkhard Keese, μέχρι πρότινος οικονομικός διευθυντής της Allianz Deutschland, μετακομίζει από το Μόναχο στο Λονδίνο για να αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του CFO.

Το Συμβούλιο της Lloyd’s ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Keese, ο οποίος θα διαδεχθεί τον απερχόμενο οικονομικό διευθυντή John Parry. ΟΙ αρμόδιες εποπτικές αρχές (Prudential Regulation Authority και Financial Conduct Authority)  αναμένεται ότι θα εγκρίνουν τον διορισμό, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

Όπως ανακοίνωσε η Lloyd’s, κατά τη θητεία του στην Allianz Deutschland, o Keese έθεσε σε εφαρμογή τα εσωτερικά μοντέλα για τη Solvency II, εισήγαγε  στρατηγική ανάπτυξης καθώς και  πολλά μεγάλα προγράμματα αναδιάρθρωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyd’s John Neal σχολίασε ότι «Ο Burkhard έρχεται σε μια συναρπαστική περίοδο. Εργαζόμαστε με όλους τους συνεταίρους μας για να βελτιώσουμε την βραχυπρόθεσμη κερδοφορία μας και να διασφαλίσουμε ότι η Lloyd’s θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του (αντ)ασφαλιστικού κλάδου για πολλά χρόνια».

Ο κ. Keese πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «Για 330 χρόνια, η Lloyd’s αναλαμβάνει τους κινδύνους του κόσμου…Ως ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιοσέβαστα ασφαλιστικά brands διεθνώς, δεν υπάρχει τίποτε που να συγκρίνεται με αυτή και είμαι ενθουσιασμένος που έχω αυτή την ευκαιρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here