Η θετική είδηση ότι δεν θα υπάρξει τραπεζική αναδιάρθρωση στην Αυστραλία ύστερα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση, έφερε σημαντικά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι μετοχές της ANZ σημείωσαν άλμα της τάξης του 6,5%, η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας βρέθηκε 3,91% υψηλότερα, οι μετοχές της Westpac εκτινάχθηκαν κατά 7,36%, ενώ η Commonwealth Bank είχε κέρδη ύψους 4,69%.

Οι ευρύτερος δείκτης αναφοράς ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,95% στις 6.005,9 καθώς ο δεικτοβαρής τραπεζικός κλάδος βρέθηκε 4,47% υψηλότερα.

Η  Βασιλική Επιτροπή πρότεινε μέτρα για την ένταξη των ρυθμιστικών φορέων σε έναν νέο οργανισμό εποπτείας και την επανεξέταση του πλαισίου για την αποφυγή της σύγκρουσης συμφερόντων.

Στα μάκρο, η καταναλωτική δαπάνη στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο κινήθηκε πτωτικά σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν πτώση, καθώς οι ασθενείς ρυθμοί αύξησης των μισθών και οι μειούμενες τιμές στα ακίνητα περιόρισαν στην κατανάλωση.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei διέγραψε τα κέρδη που σημείωσε στην αρχή της συνεδρίασης και υποχώρησε κατά 0,19% στις 20.844,45, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στις 1.582,88 μονάδες. Ωστόσο η μετοχή της Yahoo Japan σημείωσε άλμα της τάξης του 9,18% μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here