Την απόσυρση της διαφήμισης της Hellman’s που αφορά προϊόντα με ελληνικές γεύσεις ζητούν οι εταιρείες Παπαδημητρίου, Κύκνος και Mediterranean Foods.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω τρεις ελληνικές εταιρείες αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), προκειμένου να σταματήσει η προβολής διαφήμισης, την οποία χαρακτηρίζουν παραπλανητική, εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, οπότε παρατηρείται μεγάλη καταναλωτική ζήτηση.

Όπως αναφέρουν οι τρεις εταιρείες στην αίτηση ελέγχου που υπέβαλαν στο ΣΕΕ, η επίμαχη διαφήμιση επιχειρεί «μέσω της υπερβολής και του αστεϊσμού» να περάσει στο μυαλό του μέσου καταναλωτή την ιδέα/εικόνα/σκέψη ότι «αφενός η HELLMANN’S αποτελεί ελληνική ανακάλυψη και αφετέρου ότι τα διαφημιζόμενα προϊόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα με ελληνικά συστατικά». Κάτι που όπως λένε παρ’ ότι δεν ισχύει, μεταφέρεται με δόλιο τρόπο στον καταναλωτή, με αποτέλεσμα την παραπλάνησή του. Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, θεωρούν πως κινούνται και τα επόμενα «επεξηγηματικά» για κάθε προϊόν τηλεοπτικά σποτ (δηλαδή για την μουστάρδα, την μαγιονέζα και το κέτσαπ).

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα στο ΣΕΕ είχαν προσφύγει και οι Λουξ, Βίκος και ΕΨΑ εναντίον της Coca Cola.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here