Στο πρόσωπο του κ. Αθανάσιου Λιάγκου βλέπει η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. τον άνθρωπο που θα στελεχώσει την κενή θέση που αφήνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος (και Διευθύνων Σύμβουλος) κ. Σωτήρης Θεοφάνης.

Για τη τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου η ΟΛΘ Α.Ε. προκρίνει τον κ. Franco Nicola Cupolo.

Η επιλογή τους ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης που αναφέρει:

«Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την αποχώρηση από τις θέσεις του Προέδρου Δ.Σ. & Δ/ντος Συμβούλου του κ. Σωτηρίου Θεοφάνη.

Η συμβολή του κ. Θεοφάνη στην αναδιοργάνωση της ΟΛΘ Α.Ε. μετά την ανάληψη της Διοίκησης της Εταιρείας από την ιδιωτική επενδυτική Κοινοπραξία υπήρξε καθοριστική, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας, υλοποίησης του Επενδυτικού Προγράμματος και ανάδειξης του λιμένα σε κύρια Λιμενική Πύλη της Ν.Α. Ευρώπης.

Σε αναγνώριση της συμβολής του, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., η “SEGT Ltd”, προτίθεται να προτείνει τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Παράλληλα, ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε. προτίθεται να προτείνει για τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο και για τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου τον κ. Franco Nicola Cupolo».

Όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα το banks.com.gr ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ (επικεφαλής της διεύθυνσης των λιμανιών) και μέλος του …διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Με μεγάλη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο κ.Λιάγκος θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξωτερικού ΜΒΑ (Master in Business Administration) στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Franco Νicola Cupolo από τις 19.06.2019, εκτελεί χρέη Εκτελεστικού Διευθυντή, με ανάθεση καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ο ίδιος προέρχεται από την Contiship Italia Spa Business Units & Sales, όπου κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Είναι απόφοιτος του Ναυτικού Πανεπιστημίου της Νάπολης, έχει 20ετή εμπειρία και μια καριέρα σε νευραλγικες θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «γκουρού» των λιμανιών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here