Στα 53 εκατ. Ευρώ διαμορφώνεται το κόστος της φετινής εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, η οποία σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις της διοίκησης, αφορά 320 εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση (εκτός ενός μικρού αριθμού που εργάζεται στη φυσική ασφάλεια).

Η διοίκηση του ΟΤΕ είχε ανακοινώσει δύο προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης:

  1. Το πρώτο απευθυνόταν σε υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προέβλεπε αναπλήρωση εισοδήματος από 70% έως 90% ανάλογα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στο να πάρει κανονικά τη σύνταξή του. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν λαμβάνουν επίσης τη νόμιμη αποζημίωσή τους, τα χρήματα για τις εισφορές τους (κύρια ταμεία και επικουρικά) έως τη συνταξιοδότησή τους, ενώ θα έχουν, μέχρι να λάβουν σύνταξη, ιδιωτική ασφάλεια που είχαν ως εργαζόμενοι.
  2. Το δεύτερο πρόγραμμα απευθυνόταν σε όσους έχουν περισσότερα από 10 χρόνια στην επιχείρηση και είναι πάνω από 40 ετών (εκτός ορισμένων ειδικοτήτων). Ανάλογα με την ηλικία τους θα ελάμβαναν ως αποζημίωση 38 έως 50 μισθούς, οι οποίοι προσαυξάνονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης που κατέχουν και τον αριθμό των παιδιών τους.

Αίτηση για εθελουσία κατέθεσαν περίπου 860 εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν περίπου 100 που δεν είχαν καν τις προϋποθέσεις για κανένα από τα δύο προγράμματα. Στο περσινό πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ συμμετείχαν 300 εργαζόμενοι και το κόστος του ήταν περί τα 50 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here