Νέο όχι από το αμερικανικό δικαστήριο για την αποφυλάκιση του Τηλέμαχου Λαβίδα, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση insider trading με εμπλεκόμενα τουλάχιστον ακόμη πέντε άτομα.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε με την πρόταση περί εγγύησης που είχε κάνει η νομική εκπροσώπηση του κ. Λαβίδα, ύψους 26 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Λαβίδας είχε βάλει ως εγγύηση, μεταξύ άλλων το ακίνητό του στο East Upper Side αξίας άνω των 11 εκατ. δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή του, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον κ. Λαβίδα αναφέρει:

«Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατήγορους, ο κ. Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι δεδομένα που αφορούν την υπόθεση του έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δημόσιοι κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο. Συγκεκριμένα δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου από όπου να προκύπτει ότι ο κ. Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον, οι δημόσιοι κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάσθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ .Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξαρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητα του.»

Διαβάστε επίσης:

Insider trading: Το απίστευτο ποσό που δίνει ο Τ. Λαβίδας για να αποφυλακιστεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here