Ένα δυσθεώρητο ποσό διαθέτει οΤηλέμαχος Λαβίδας προκειμένου να αποφυλακιστεί, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση του insider trading.

Ο κ. Λαβίδας δίνει 26 εκατ. δολάρια ως εγγύηση για να βγει απο τη φυλακή, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εσωτερικής πληροφόρησης.

Συγκατηγορούμενοί του είναι άλλα πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γ. Νίκας ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαβίδας λάμβανε εσωτερικές πληροφορίες από τον πατέρα του Αθανάσιο Λαβίδα, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ariad και chief executive της Lavapharm SA.

Εν συνεχεία τις μετέφερε σε γνωστό του πρόσωπο το οποίο με τη σειρά του τις αξιοποιούσε προκειμένου να αποκομίζει κέρδη. Τα κέρδη από τη συγκεκριμένη υπόθεση έφθασαν τα 2 εκατ. δολάρια.

Ο κ. Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ σε πρώτη φάση η νομική του εκπροσώπηση είχε προτείνει εγγύηση 500.000 δολαρίων, αίτημα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Βάσει της πρότασης ο κ. Λαβίδας θα περιοριστεί φορώντας βραχιολάκι με GPS.

“Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο κ. Λαβίδας να παραιτηθεί από το δικαίωμα να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες – όπου είναι πολίτης και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του – καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και να υποβάλει την οικογένεια του και τους στενούς του φίλους σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια για να γίνει ένας φυγάς από τη δικαιοσύνη” αναφέρουν οι δικηγόροι του σε επιστολή που δημοσιεύει το Bloomberg.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here