Η γνωστή αμερικανική εταιρεία διαγνωστικών Abbott ανακοίνωσε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε άδεια για μία ταχύτατη μοριακή εξέταση για την ανίχνευση νέου κοροναϊού. Η εξέταση παρέχει θετικά αποτελέσματα σε μόλις 5 λεπτά και αρνητικά σε 13 λεπτά!

Το νέο τεστ θα εφαρμοστεί στην πλατφόρμα ID NOW της εταιρείας, παρέχοντας γρήγορα αποτελέσματα σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας, όπως ιατρεία, κλινικές επειγόντων περιστατικών και τμήματα επειγόντων νοσοκομείων. Η πλατφόρμα ID NOW είναι μικρή, ελαφριά (μόλις 6,6 κιλά) και φορητή (μέγεθος μίας μικρής τοστιέρα) και χρησιμοποιεί μοριακή τεχνολογία, η οποία εκτιμάται από τους κλινικούς ιατρούς και την επιστημονική κοινότητα για τον υψηλό βαθμό ακρίβειάς της. Το ID NOW είναι ήδη η πιο ευρέως διαθέσιμη μοριακής εξέτασης στις ΗΠΑ σήμερα.

«Η πανδημία COVID-19 θα διεξαχθεί σε πολλαπλά μέτωπα και ένα φορητό μοριακό τεστ που προσφέρει αποτελέσματα σε λίγα λεπτά προσθέτει το ευρύ φάσμα διαγνωστικών λύσεων που απαιτούνται για την καταπολέμηση αυτού του ιού. Με το νέο τεστ στο ID NOW, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να πραγματοποιούν μοριακές εξετάσεις και εκτός νοσοκομείων», δήλωσε ο Robert B. Ford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Abbott.

Η Abbott θα διαθέσει τα νέα τεστ ID NOW COVID-19 την επόμενη εβδομάδα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, όπου η πλειοψηφία του εξοπλισμού ID NOW χρησιμοποιούνται σήμερα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για την ανάπτυξη της πλατφόρμας σε περιοχές, όπου μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η κυκλοφορία του νέου τεστ έρχεται μια εβδομάδα μετά την έναρξη της δοκιμής Abbott m2000 RealTime SARS-CoV-2 EUA, που «τρέχει» στο σύστημα Realtime m2000, που βρίσκεται σε νοσοκομεία και εργαστήρια αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Η Abbott αναμένει να παράγει περίπου 5 εκατ. τεστ το μήνα.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here