Κατόπιν παραγγελίας του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ασκήθηκαν νέες κακουργηματικές διώξεις για την Folli Follie σε βάρος συνολικά 16 ατόμων.

Συγκεκριμένα, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα 4 πρόσωπα. Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας. Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα (οι 3 αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας. Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Το συγκεκριμένο αδίκημα έγκειται στο ότι οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν  και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά δηλώσεις για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς. Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα και συγκεκριμένα ο Δημήτρης, ο Τζώρτζης και η Κατερίνα Κουτσολιούτσου καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση προσωρινής διαταγής για αντικατάσταση του κ. Γ. Κουτσουλιούτσου από το Δ.Σ της Folli Follie. Μέχρι και χθες ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρέμενε μέλος του διοικητικού συμβουλίου κάνοντας πολλούς να μιλούν για “σκιώδη διοίκηση της οικογενείας” και “εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, που ψηφίστηκε πρόσφατα και θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. εισηγμένης εταιρίας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αντικατάσταση του κ. Γ. Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της εταιρίας «Folli Follie».

  • H διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξετάζει πλέον με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα πρόσωπα που στελεχώνουν διοικητικά την εταιρεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here