Σκληρή απάντηση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου αναφορικά με τις έρευνες στην Ελλάδα γύρω από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Σύμφωνα με την επιστολή που αποστέλλει η επικεφαλής της ΕΚΤ,

“Η τράπεζα έμαθε ότι οι έρευνες για τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα ανεστάλησαν  επισήμως στις 29 Αυγούστου 2019 και ότι οι ισχυρισμοί εναντίον του έγιναν από τους κύριους εισαγγελείς διαφθοράς και αποσύρθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

  • ” Όπως σας εξήγησε και ο προκάτοχός μου στην επιστολή απάντησής του της 10ης Απριλίου 2018, η ΕΚΤ σέβεται πλήρως την αρμοδιότητα και την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστηρίων. Αυτό αντικατοπτρίζει την έμφαση που αποδίδει η Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ, το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και η πίστη της ΕΚΤ στον θεσμό της ανεξαρτησίας των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ΕΕ καθώς της προσωπικής ανεξαρτησίας των κυβερνήσεών τους”.

Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, είχε καταθέσει επείγουσες ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφορικά με την εμπλοκή στην υπόθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here