Είχε το καλύτερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων έξι ετών

Την είσοδό του σε ένα νέο κλάδο λιανικής πέραν των ειδών εξοπλισμού και των αθλητικών και των ετοιμάζει ο όμιλος Fourlis, ενδεχομένως μέχρι και το τέλος του έτους. 

Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Βασίλης Φουρλής και ο CEO κ. Απόστολος Πεταλάς, είπαν πως οι συζητήσεις είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από μία τριετία όταν ο όμιλος αποεπένδυσε από την κατηγορία των ηλεκτρικών ειδών. Πρόσθεσαν ότι το νέο αντικείμενο θα αφορά στην ανάπτυξη ενός ή περισσότερων concept σε περιοχές που ο όμιλος έχει έχει ήδη παρουσία, με φυσικά και online καταστήματα, με στόχο όπως να γίνει ένας ισότιμος κλάδος, τουλάχιστον με την Intersport, από πλευράς μεγέθους.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Πεταλάς για τα οικονομικά μεγέθη, λέγοντας ότι ο Όμιλος παρουσιάζει διψήφια αύξηση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο φέτος και κερδοφορία σε όλα τα καταστήματά του, ενώ πρόσθεσε πως τα κέρδη πρώτου εξαμήνου είναι τα καλύτερα των τελευταίων έξι ετών.

Για τις αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών και την αύξηση του μεταφορικού κόστου διεθνώς ο ίδιος είπε, ότι θα έχουν μικρή επίδραση στον όμιλο και ότι δεν αύξησαν τις τιμές. Ειδικότερα για τα ΙΚΕΑ είπε, η μητρική που προμηθεύει τα προϊόντα είχε  ενημερώσει τον Όμιλο ότι στους επόμενους 18 μήνες αν υπάρχει επίδραση της αύξησης των ναύλων θα είναι πολύ μικρή. Σχετικά με τον κλάδο των αθλητικών ειδών, και τα Intesport και στις συνεργασίες με τη Nike και την Adidas επίσης η επίδραση αναμένεται περιορισμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here