Ένα πρωτότυπο πλάνο έχει καταστρώσει η σουηδική εταιρεία επίπλων IKEA για την επέκτασή της στη Βιέννη.

Η μεγάλη αλυσίδα σχεδιάζει το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος, το 2021, που δε θα θυμίζει σε τίποτα όλα τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για το IKEA Westbanhof, που θα φέρει την υπογραφή του αυστριακού αρχιτεκτονικού γραφείου Querkraft Architekten και μεταξύ άλλων θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση είτε με τα πόδια και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν θα διαθέτει parking.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει:

«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές δε σκέφτονται καν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα έπιπλά τους στο σπίτι, κανονίζουν ώστε τα πράγματα να παραδοθούν στο σπίτι τους. Οι δυνατότητες για online παραγγελίες προωθούν αυτήν τη συμπεριφορά».

Η εταιρεία φιλοδοξεί να καταστήσει το IKEA Westbanhof το πιο οικολογικό κατάστημα ολόκληρης της αλυσίδας, τοποθετώντας περισσότερα από 150 δέντρα, τα οποία αφενός θα μειώνουν τη θερμοκρασία στο κτίριο κατά τουλάχιστον 2 βαθμούς Κελσίου, αφετέρου θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα στην ευρύτερη περιοχή.

Σχέδιο

Όσον αφορά στην αρχιτεκτονική του κτιρίου που θα έχει συνολικά 7 ορόφους, η εικόνα του καταστήματος θα παραπέμπει σε μεγάλη βιβλιοθήκη.

Από το σύνολο των ορόφων, στους τέσσερις πρώτους θα εκτίθενται τα προϊόντα, ο πέμπτος και ο έκτος θα διαμορφωθούν στα πρότυπα Hostel για να φιλοξενούν επισκέπτες ενώ ο έβδομος όροφος θα φιλοξενεί εστιατόριο, που θα είναι προσβάσιμο και εκτός του ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here