Γράφει η «ξενοδόχος»

Στο νέο hot spot του ελληνικού τουρισμού μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη φαίνεται να εξελίσσεται ο έτερος προορισμός των Κυκλάδων που δεν είναι άλλος από την Πάρο.

Τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων στο νησί είναι άκρως ενθαρρυντικά σε βαθμό ακόμη και σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2019, την καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού.

Απόδειξη είναι το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στα τουριστικά ταξίδια, το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2021 όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 5.736 επισκέπτες αφίχθησαν αεροπορικώς στο νησί τον Μάιο του 2021, έναντι 8.319 που είχαν φθάσει τον Μάιο του 2019 και 13.007 επισκέπτες ήρθαν τον Ιούνιο  με αεροπλάνο ενώ κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2019 είχαν επισκεφθεί το νησί αεροπορικώς 16.945 άτομα.

Επισημαίνεται εδώ ότι οι παραπάνω αριθμοί αφίξεων αφορούν στους συνολικούς από αέρος επισκέπτες στην Πάρο. Και εκείνους δηλαδή που «πέταξαν» προς το νησί από το εσωτερικό της χώρας και τις πτήσεις προερχόμενες από το εξωτερικό.

Η προσπάθεια για την επόμενη μέρα στο νησί είναι σε όλα τα μέτωπα: 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ‘’βαριές’’ υποδομές, στο νησί έχει ήδη δρομολογηθεί και η επένδυση για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, αρχικού προϋπολογισμού 46 εκ. € έως το 2023 (έχει ήδη αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης) με στόχο την υποδοχή περισσότερων διεθνών πτήσεων.

Επιπλέον, από φέτος η Πάρος γίνεται και ένας προορισμός με ψηφιακές υποδομές υπερυψηλών ταχυτήτων μέσω του WIND 5G και των δωρεάν wifi hot spots.

  • Εμπειρία 5G ταχυτήτων δωρεάν θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Πάρου, που αποτελεί εδώ και καιρό προορισμό με υποδομές τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς και υπερυψηλών ταχυτήτων WIND 5G, «καθιστώντας το νησί ιδανικό προορισμό για δουλειά, διασκέδαση, διακοπές» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ώστε να στηριχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του νησιού, να αναβαθμιστεί η εμπειρία των επισκεπτών του και να δώσει νέες δυνατότητες στις επιχειρήσεις  με υψηλές ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και το ~1 Gbps.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here