Η υλοποίηση του νέου έργου κατασκευής υπερσύγχρονου συγκροτήματος επί της Λ. Συγγρού με την υπογραφή των Prodea – Dimand προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Πρόκειται για κτήριο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Importex project, θα εδρεύει απέναντι από το Πάντειο και θα φιλοξενεί χώρους γραφείων για μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο σημείο θα αναπτυχθεί σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED, σε βαθμίδα Gold.

Το 2020, η ασφαλιστική εταιρεία Generali είχε ανακοινώσει ότι ήρθε σε συμφωνία αγοράς του μισού κτηρίου για να στεγάσει τα γραφεία της όταν αυτό ολοκληρωθεί. Το τίμημα της συναλλαγής τότε εκτιμάται ότι προσέγγισε τα 25 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου θα διατεθεί σε άλλους χρήστες με τους οποίους ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές επαφές.

Το κτίριο αναπτύσσεται από την εταιρεία Panterra, την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης. Η εταιρεία ελέγχεται κατά 51% από την Dimand Real Estate και κατά 49% από την Prodea Investments.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), σε βαθμίδα Gold.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί αρχές της άνοιξης του 2022.

Δείτε φωτογραφίες από τα αρχιτεκτονικά γραφεία Divercity Architects και Bennetts Associates, που το σχεδιάζουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here