Όταν πρόκειται για ολοκαίνουριες «πράσινες» επενδύσεις, ο Covid 19 φαίνεται ότι δεν μετράει και τόσο πολύ…

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται στο νέο mega deal που επετεύχθη στη λεωφόρο Συγγρού, με μία αξία όπως υπολογίζουν στελέχη της αγοράς, άνω των 25 εκατ. ευρώ για την αγορά από την Generali τμήματος του νέου, υπερσύγχρονου συγκροτήματος γραφείων που κατασκευάζει το κοινό σχήμα των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και Dimand. Η Generali θα αποκτήσει τη νέα της στέγη, σε χώρους με επιφάνεια ανωδομής  8.000 τ.μ..

Στα τέλη του 2021 – αρχές 2022 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο στο σύνολό του περιλαμβάνει συνολικά 17.000 τ.μ. ανωδομής και 9.000 τ.μ. υπογείων, σε μία επένδυση η οποία εκτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου θα διατεθεί σε άλλους χρήστες με τους οποίους ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές επαφές.

  • Πρόκειται για σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), σε βαθμίδα Gold.

Προς επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να δημιουργηθούν κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here