Γράφει η «ξενοδόχος»

Με δύο σημαντικές συμφωνίες για το mega project του Ελληνικού επισφραγίστηκε η χθεσινή ημέρα, η πρώτη για τη σύμβαση παραχώρησης για την άδεια καζίνο μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η δεύτερη για το νέο deal των 70 εκατ. ευρώ μεταξύ της Lamda Development και της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ.

Πρόκειται για δύο ακόμη σημαντικές εξελίξεις που φέρνουν πιο κοντά το εμβληματικό έργο που φαίνεται ότι σταδιακά μπαίνει στις ράγες με επιμέρους deals.

Ως προς το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικό Α.Ε. και της Orilina με βασικό μέτοχο κεφάλαια της Brevan Howard αφορά οικιστική και εμπορική ανάπτυξη στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού:

  • Τα δύο μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την πλευρά της Orilina του δικαιώματος επιφανείας επί τμημάτων της Ζώνης Ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου του Ελληνικού και ειδικότερα επί γηπέδων, στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Eπισημαίνεται εδώ ότι η Brevan Howard και ο ιδρυτικός του εταίρος Τρύφων Νάτσης συμμετέχει με 6,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

Τρύφων Νάτσης Brevan Howard

Τα εν λόγω γήπεδα, με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ. βρίσκονται ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria.

  • Εντός των γηπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την Οrilina PROPERTIES, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.).

 

Η συνολική επένδυση από την ORILINA PROPERTIES για την εν λόγω ανάπτυξη υπολογίζεται όπως προαναφέρθηκε σε 70 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρεται από την εταιρεία πιο συγκεκριμένα η εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από μία ιδιωτική λέσχη με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εστιατόρια, ένα κατάστημα λιανικής κρασιών και οινοπνευματωδών υψηλών προδιαγραφών καθώς και μπαρ δίπλα στη μαρίνα προσβάσιμο στο κοινό.

Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από ‘’επώνυμες’’ (branded) κατοικίες- διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, οι οποίες θα φέρουν το brand της λέσχης και θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, δεδομένου ότι οι αγοραστές διαμερισμάτων θα γίνονται παράλληλα και μέλη του club.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here