Η κυβέρνηση των Βερμούδων έχει αναθέσει στην Bittrex Inc., να δημιουργήσει ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης με έδρα το Σιάτλ που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν σχεδόν 200 ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μια επίσημη άδεια βάσει του Digital Assets Business Act του 2018 (DABA).
Η Bittrex βρίσκεται στη διαδικασία ανοίγματος γραφείου στις Βερμούδες και σκοπεύει να προσλάβει έως και τρία άτομα το 2020 με σχέδια για περαιτέρω προσλήψεις καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται.

Από το κέντρο των Βερμούδων, η Bittrex θα προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με την πάροδο του χρόνου, υπό την επιφύλαξη περαιτέρω έγκρισης από το BMA, όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

  • «Η προσθήκη της ρυθμιζόμενης ανταλλαγής στις Βερμούδες σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν με την Bittrex Global για να επενδύσουν, να ανταλλάξουν και να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια τους σε ένα πλήρως συμβατό και καλά ρυθμιζόμενο περιβάλλον», δήλωσε ο Stephen Stonberg, Διευθυντής Οικονομικών και Διευθύνων Σύμβουλος της Bittrex Global (Bermuda).

Η Βρετανική Υπερπόντια Επικράτεια χορηγεί την λεγόμενη άδεια «Κατηγορίας F (« Πλήρης ») DABA» σε ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και σε πλατφόρμες κρυπτογράφησης, ηλεκτρονικά πορτοφόλια και άλλους παρόχους παρόμοιων δομών.

Οι εγκεκριμένοι αιτούντες εργάζονται σύμφωνα με το Digital Asset Business Act 2018 και την εποπτεία του κύριου ρυθμιστή των Βερμούδων, της Νομισματικής Αρχής των Βερμούδων (BMA).
Η νομοθεσία προφανώς έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει επιχειρηματίες cryptocurrency, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν εντατικοποιημένο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Η Bittrex σταματά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Λευκορωσία και την Ουκρανία
Επιπλέον, οι Βερμούδες ελπίζουν ότι η αγκαλιά των εταιρειών blockchain θα δημιουργήσει μια νέα ακμάζουσα πηγή εσόδων, ενώ θα εξασφαλίσει ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις του έργου τους δεν θα υπόκεινται σε περιοριστικούς κανονισμούς.

  • «Η προσέλκυση της Bittrex Global στις Βερμούδες είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες ανταλλαγές, η επιλογή των Βερμούδων για την επέκταση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Bittrex Global αποτελεί απόδειξη της ελκυστικότητας της προσέγγισης των Βερμούδων. Χάρη στην προοδευτικότητα της κυβέρνησης και της Νομισματικής Αρχής των Βερμούδων, προσφέρουν την ιδανική ρυθμιστική σαφήνεια και ευελιξία για να επιτρέψουν στην Bittrex Global να καινοτομεί γρήγορα », δήλωσε ο πρωθυπουργός των Βερμούδων, David Burt.

Η εμφάνιση της νέας θυγατρικής της Bittrex στις Βερμούδες έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες αφότου τερμάτισε τις υπηρεσίες της για χρήστες με έδρα σε επτά δικαιοδοσίες . Η πλατφόρμα ενημέρωσε τους χρήστες από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, το Μπουρούντι, το Μάλι, τη Μιανμάρ, τη Νικαράγουα και τον Παναμά ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν καταθέσεις και τους ζήτησαν να αποσύρουν τα υπόλοιπά τους εντός δύο εβδομάδων.
Νωρίτερα το 2019, το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS) απέρριψε τη χορήγηση του BitLicense στην Bittrex , αναφέροντας ελλείψεις στους κανόνες AML και στο πρόγραμμα συμμόρφωσης, καθώς και τη δέουσα επιμέλεια και τους ελέγχους σχετικά με τις εκκινήσεις προϊόντων. Ο κρατικός ρυθμιστής πρόσθεσε ότι η Bittrex απέτυχε να «αποδείξει ότι θα διεξάγει τις δραστηριότητές της με ειλικρίνεια, δίκαια, προσεκτικά και αποτελεσματικά».

UNCHAIN

Βαγγέλης Τσάπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here