Ένα από τα πιο κλασικά turn around stories του εγχώριου επιχειρείν και του χρηματιστηρίου, καθώς από το 2010 που ανέλαβαν οι Γεώργιος Γκάτζαρος και Μενέλαος Τασσόπουλος η ιστορική βιομηχανία από το…χείλος του γκρεμού αναδύθηκε στην επιφάνεια, διαγράφοντας την τελευταία διετία αξιοπρόσεκτη ανοδική κερδοφόρα πορεία.

Αυτή την ώρα η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, παρουσία του εκτελεστικού της Αντιπρόεδρου, Μενέλαου Τασσόπουλο παραχωρεί συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Μιχάλη Παναγή.

Ενίσχυση εξαγωγών, ώστε να εισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων (σήμερα αντιστοιχούν στο 41% της παραγωγής), διατήρηση του θετικού momentum στις πωλήσεις (+16,7% το 2018) και εστίαση σε προϊόντα που θα φέρουν κερδοφορία, σε επίπεδο EBITDA και καθαρού αποτελέσματος, σχεδιάζει η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.

Οι επενδύσεις σε καθετοποίηση και εκσυγχρονισμό έφθασαν τα 35 εκατ. ευρώ μεταξύ 2000-2018 και ειδικά την τελευταία διετία ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ.

Το 2019 πάντως εκτιμάται ότι θα περιοριστούν σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, καθώς δεν απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση των γραμμών παραγωγής για τα τρέχοντα συμβόλαια αλλά και αυτά που κυοφορούνται, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ συνεισφέροντας ουσιαστικά στις προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη και το 2019.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχαήλ Παναγή, η εταιρεία, που έχει ήδη παρουσία σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο σχεδιάζει επέκταση στη Ρωσία μέσω του εμπορικού Joint venture με την Betasoap Sp. z.o.o. το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει αποτελέσματα περί τα 2020-2021.

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται κυρίως στη διεύρυνση των συνεργασιών της με πολυεθνικές εταιρίες, καθώς και στη σύναψη νέων συνεργασιών. Στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλε, επίσης, η τοποθέτηση επώνυμων προϊόντων Olivia σε νέες αγορές του εξωτερικού, με σημαντικότερη αυτή των Η.Π.Α.. Θετική επίδραση είχε, παράλληλα, η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην κατηγορία των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού, που διοχετεύεται σε αγορές του εξωτερικού.

Το banks είναι εκεί και σας ενημερώνει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here