Μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό αλλά και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη μετάβαση της αγοράς εργασίας στη μετά κορονοϊό εποχή προανήγγειλε  ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο.

Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας μέσω των κοινοτικών κονδυλίων είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

Βασικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στην επικουρική ασφάλιση που είναι προ των πυλών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

  • ¨Επιδίωξή μας είναι να βρίσκονται κοινοί παρονομαστές μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Παρά τις διαφορές τους επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κερδίζουν τελικά από τη θετική πορεία της χώρας από το κλίμα κοινωνικής ειρήνης και από την οικονομική πρόοδο..” σημείωσε ο νέος υπουργός Εργασίας
  • “Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή πηγαίνουν χέρι χέρι Δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή Γι αυτό και n προτερσιότητά μας σε αυτό το υπουργείο θα είναι n υιοθέτηση πολιτικών που θα κι νητροδοτουν την ανάπτυξη αλλά την ίδια στιγμή θα υιοθετούν τα πιο σύγχρονα μέτρα κοινωνικής προστασίας” επεσήμανε ο κ Χατζηδάκης

Οι νέες προτεραιότητες

  1. Βασική μεταρρύθμιση θα είναι ο νέος νόμος για την αγορά εργασίας. Ο νόμος σκοπεύει να βοηθήσει τους εργαζομένους να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός θα ενισχύσει στην πράξη την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων θα προωθήσει ρυθμίσεις που θα στηρίζονται σε αυτά που ήδη ισχύουν στις προηγμένες χώρες και θα κάνει πιο διαφανή και τελικά πιο αξιόπιστη τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.
  2. Ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού συστήματος. Η μεταρρύθμιση αυτή θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ήδη παρουσιαστεί στο Προγραμματικό Συνέδριο του 2017.
  3. Απόδοση των εκκρεμών συντάξεων. Απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους.
  4. Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας. Η επιλογή αυτή καθίσταται ακόμη πιο προφανής μετά τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.
  5. Κοινωνική προστασία. Έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις με την αύξηση του προϋπολογισμένου ποσού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, παρεμβάσεις για το στεγαστικό επίδομα το επίδομα παιδιού και το δημογραφικό αλλά και για τα Ατομα με Αναπηρία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here