Γράφει η «ξενοδόχος»

Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για επέκταση σε αγορές που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν παραπάνω από δύσκολη. Ακριβώς αυτή την περίπτωση αποφάσισε να εκμεταλλευθεί ο Χάρης Σιγανός της Zeus International, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία κάποια από τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η γνωστή εταιρεία, όπως το Wyndham Grand στο κέντρο της Αθήνας ή το Dolce Attica Riviera ουσιαστικά δεν έχουν δραστηριότητα.

Η Zeus  επεκτείνεται περαιτέρω στην Ιταλία

Mε έξι συνολικά ξενοδοχεία στην ομπρέλα της στη συγκεκριμένη αγορά και με ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης στις Ιταλικές Άλπεις, το Grand Hotel Savoia a Radisson Collection Hotel. Παράλληλα η εταιρεία εγκαινιάζει και τη στενότερη συνεργασία με τον όμιλο της Radisson, aπό τα πιο δυνατά ονόματα διεθνώς με ευρύ πρόγραμμα επέκτασης και στην ελληνική αγορά (σ.σ. εφόσον ο κορωνοϊός φυσικά το επιτρέψει).

  • Οσον αφορά τη Zeus, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018, η εταιρεία έχει αναλάβει τη διαχείριση του Hilton Garden Inn Milan Malpensa στην περιοχή Μαλπένσα στο Μιλάνο όπου αποτέλεσε και την βάση για την είσοδό της στην αγορά της Ιταλίας.

Οσον αφορά ειδικά το ιστορικό Grand Hotel Savoia Cortina d’Ampezzo και το Radisson Residences Savoia Palace τα οποία πρόσφατα προστέθηκαν στη Radisson Group, πρόκειται να ανοίξουν τις πύλες τους ξανά στις 18 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από μια μεγάλη ανακαίνιση, η οποία έχει ανανεώσει τις υπηρεσίες τους διατηρώντας παράλληλα την exclusive ταυτότητα.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης στις Ιταλικές Άλπεις, χτισμένο το 1912, σε στυλ art nouveau. Σύμφωνα με τον Χάρη Σιγανό, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτής της Zeus International «η Ιταλία είναι βασική αγορά για την ανάπτυξη του ομίλου μας», ενώ για το Grand Hotel Savoia & Savoia Palace, επισημαίνει ότι:

  • «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα στον κόσμο» και ο ρόλος της εταιρείας που αναλαμβάνει τη διαχείριση «μας  κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για τις δυνατότητες της Ιταλίας σε μια τέτοια exclusive τοποθεσία, έναν από τους πιο μοντέρνους προορισμούς στην Ιταλία. Συγχρόνως με το άνοιγμα του Grand Ηotel Savoia, ξεκινάει η συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ξενοδοχειακές αλυσίδες Radisson Collection, λειτουργώντας προσθετικά στις μέχρι τώρα συνεργασίες μας με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο».

Το Radisson Hotel Group είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ξενοδοχείων στον κόσμο με εννέα ξεχωριστά brands ξενοδοχείων, και περισσότερα από 1.400 ξενοδοχεία που λειτουργούν και βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε 120 χώρες.

Το χαρτοφυλάκιο Radisson Hotel Group περιλαμβάνει τα Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, και Prietotel που συγκεντρώνονται με μία εμπορική ομπρέλα brand Radisson Hotels.

Πέρα από το Grand Hotel Savoia Cortina d’ Ampezzo, τα υπόλοιπα νέα ξενοδοχεία που εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Zeus είναι τα Radisson Residences Savoia Palace Cortina d’Ampezzo, το Principe Di Lazise Wellness & Spa μεταξύ Βενετίας και Μιλάνου στις πλαγιές των Άλπεων, το ξενοδοχείο Park Hotel  στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης Mondovi, της Βόρειας Ιταλίας, το Wyndham Rome Midas διαθέτει 351 δωμάτια Σε απόσταση μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο Fiumicino και 20 λεπτά από το κέντρο της «Αιώνιας πόλης».

Αυτή την στιγμή, η Zeus International μέσω των γραφείων της σε Αθήνα, Μιλάνο, Βουκουρέστι, Λευκωσία και Σόφια, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα και σε όλη την Νότια Ευρώπη λειτουργώντας περισσότερα από 3.500 δωμάτια σε 22 ξενοδοχεία σε 5 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με τους επιτελείς της, η επέκταση της Zeus International θα συνεχιστεί με επιπλέον ξενοδοχεία τα οποία θα ανοίξουν μέσα στο 2021 και στις αρχές τουυ2022.  Ο όμιλος συνεργάζεται με  τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands στον κόσμο, όπως Radisson Hotels, Hilton Hotels και Wyndham Hotels & resorts καθώς επίσης και με τους μεγαλύτερους  παγκόσμιους  θεσμικούς επενδυτές.

Οι εταιρείες του ομίλου Xenium-advisors και Cronus Developments παρέχουν  υπηρεσίες συμβουλευτικής, αναλύσεις και καλύπτουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φιλοξενίας, όπως χρηματοοικονομική ανάλυση και αναχρηματοδότηση έργων φιλοξενίας, μελέτες σκοπιμότητας, αναλύσεις επενδύσεων, διαχείριση έργων, σχεδιασμό και ανάπτυξη έργων, προμήθειες, ανακαινίσεις και νέες κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

Μέσω των Xenium και Cronus Developments, η Zeus προσφέρει στους επενδυτές φιλοξενίας, μια υπηρεσία One-Stop Shop που βασίζεται στην απόδοση και βασίζεται στην αρχή του Turn-Key.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here