Κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο που ανακοίνωσαν σήμερα οι προμηθευτές ρεύματος. Οι τελικές τιμές καταναλωτή θα προκύψουν μετά την γνωστοποίηση των επιδοτήσεων της Πολιτείας που αναμένεται άμεσα. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τελική τιμή θα διαμορφωθεί κοντά στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΔΕΗ που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τιμολόγιο για τον Αύγουστο θα είναι 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές. Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε ότι η στήριξη των νοικοκυριών επεκτείνεται και το όφελος για τους πολίτες από την εφαρμογή του νέου συστήματος στήριξης ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, δήλωσε.

Για το μήνα Αύγουστο η συνολική στήριξη θα ανέρχεται στα 1,136 δισ. ευρώ απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους καταναλωτές, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες. Η απορρόφηση του 90% εντάσσεται στον κυβερνητικό στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών, ανακοίνωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τα κοινωνικά τιμολόγια, απορροφάται το 100% της αύξησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here