Έχει ξεμείνει από σενάρια η αγορά με συνέπεια τα τελευταία 24ωρα να επανέρχονται φήμες που θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να επισπεύδει την επόμενη διάθεση ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού.

Aπό το Ταμείο -εύλογα- δεν “ανοίγουν τα χαρτιά” τους, αλλά σε γραφεία 2 χρηματιστηριακών που ειδικεύονται σε corporate & private investment εργασίες/υπηρεσίες υπάρχει κινητικότητα που προϊδεάζει για… εξελίξεις.

Μέσα στον Ιούλιο; ή από αρχές Σεπτεμβρίου- πριν την ΔΕΘ- ρώτησε το “B” τον επικεφαλής της εταιρείας για να απαντήσει πως πολλά εξαρτώνται από τον χρονισμό πώλησης (ή όχι) της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Σε δεύτερη ερώτηση εάν υπήρχε λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- και σε καρτέλ στον κλάδο της ενέργειας η απάντηση ήταν καταφατική…

Nα απο-επενδύσει εντελώς η ΡΟ&ΙΗ (ελέγχει το 40% plus του μ.κ της HelleniQ Energy) φαντάζει ως ένα σενάριο πολύ δύσκολο. Αν το αμερικανικό fund και για συγκεκριμένους λόγους θα μπορούσε να εκχωρήσει ένα ποσοστό 2πλάσιο/3πλάσιο του πρώτου placement (δλδ 12%-18%) ακούγεται πιο… λογικό.

Όμως προκύπτει το ερώτημα: Το ΤΑΙΠΕΔ (έχει το περίπου 30%) τι ποσοστό θα μπορούσε να δώσει;

Σημειωτέον πως, η αποτίμηση του ομίλου είναι στα 2,396 δισ. ευρώ, μειώνοντας κι άλλο την απόσταση που χώριζε από τη Motor Oil (αποτιμάται στα 2,554 δισ.).

Οψόμεθα…