Ένα νέο επιχειρηματικό story ετοιμάζεται να γράψει στην ήδη πετυχημένη πορεία της η SOFTONE, μέλους του επενδυτικού ομίλου Olympia του Π. Γερμανού με στόχο τη περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές.

Κοινοπραξία επενδυτών με γνωστές προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας αποκτά το 45%!

Ανάμεσα τους ο Μάρκος Βερεμής συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital.

Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, και παράλληλα ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct.

Στο ίδιο σχήμα που εισέρχεται στη SOFTONE είναι και ο επενδυτικός όμιλος υπό τον Franck Cohen. Ο τελευταίος κατείχε επί σειρά ετών διευθυντικές θέσεις στη SAP Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος εταιρειών τεχνολογίας όπως η UIPath και η Workday.

Μαζί με τους παραπάνω, παραμένουν στο Δ.Σ. και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με τα ίδια ποσοστά, ο Όμιλος Olympia και ο Αντώνης Κυριαζής.

Με «άρωμα» Upstream

Σε συνέχεια των παραπάνω εξελίξεων, αξίζει να αναφερθεί πως τον Απρίλιο είχε ανακοινωθεί η ανάληψη της θέσης του CEO της SOFTONE από τον Πάνο Μαρτίνη.

Ο ίδιος αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη στην αγορά της πληροφορικής, με προηγούμενη μακρά παρουσία στην UPSTREAM του Μάρκου Βερεμή, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών Οικονομικός Διευθυντής, με επιπλέον αρμοδιότητες Διοίκησης των Στρατηγικών Συνεργασιών και Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη της UPSTREAM σε μία από τις πιο αναγνωρισμένες και επιτυχημένες εταιρείες digital commerce/marketing software στον κόσμο.

Πως αλλάζουν οι συσχετισμοί εσωτερικά

Η επένδυση αυτή, γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών των Γ. Καρατζίκου, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη και Σ. Βογλίτση, οι οποίοι μετά τη συναλλαγή παραιτούνται και από τη θέση τους ως μέλη του Δ.Σ. της SOFTONE, με τους Γ. Καρατζίκο και Δ. Βαλαχή να παραμένουν έμμισθοι σύμβουλοι της εταιρείας.

«Η επένδυση αυτή μας κάνει καταρχήν περήφανους γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της εμπορικής επιτυχίας και προϊοντικής στρατηγικής της SOFTONEαπό επενδυτές με διεθνή εμβέλεια και μακρόπνοο ορίζοντα.  Ταυτόχρονα, ο Μάρκος Βερέμης και ο Franck Cohen, μαζί με τον Αντώνη Κυριαζή, τον Όμιλο Olympia και τους διεθνείς επενδυτές, είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες στο Δ.Σ. για την υποστήριξη της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και την προώθηση της καινοτομίας και των ψηφιακών business λύσεων στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Η οικογένεια της SOFTONE γίνεται ακόμη πιο δυνατή και βάζει τις βάσεις για να συνεχίσει να κυριαρχεί στο χώρο του business software για πολλά ακόμη χρόνια», δήλωσε ο Πάνος Μαρτίνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFTONE.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου SOFTONE, Αντώνης Κυριαζής δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε την επόμενη ημέρα του Ομίλου SOFTONE. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ιδρυτές και μετόχους Γ. Καρατζίκο, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη, και Σ. Βογλίτση για τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη της SOFTONE ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και τη συνεργασία τους στην ομαλή μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή. Προσβλέπουμε στη στενή, μακροχρόνια  και εποικοδομητική συνεργασία με τους νέους επενδυτές. Προτεραιότητa αυτής της συνεργασίας, είναι η δημιουργία ακόμη πιο ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών, που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στην αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here