Στη «Διαύγεια» δημοσιεύτηκε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αναφορικά με τη μελέτη για την Οικία Φροντιστή στο Τατόι.

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το «πράσινο φώς» για την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης με θέμα «Συντήρηση, στερέωση και αποκατάσταση της “οικίας Φροντιστή” στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου» από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Φίλων Κτήματος Τατοΐου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επιπλέον ενέκρινε και τη μελέτη με το ίδιο αντικείμενο.

Πάντως σε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της συντήρησης και διάσωσης των βασιλικών αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου (σε συνέχεια και της επίσημης ενημέρωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού για την μετακίνηση των βασιλικών αυτοκινήτων σε νέους ασφαλείς χώρους), φαίνεται ότι εκφράζει επιφυλάξεις, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα:

Οπως για παράδειγμα, πόσα χρήματα στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο η μελέτη συντήρησης και ασφαλούς μετακίνησης των αυτοκινήτων ή επίσης να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα υπόλοιπα 7 τουλάχιστον αυτοκίνητα που σαπίζουν σε εξωτερικούς χώρους του κτήματος και κάποια βρίσκονται καταπλακωμένα στα γκαράζ προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών του κτήματος.

  • «Πότε θα κηρυχθούν Νεώτερα Μνημεία για να προστατευθούν και ποιά τα σχέδια μετακίνησής τους σε ασφαλείς χώρους υπό ιδανικές συνθήκες;», διερωτάται ο Σύλλογος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here