Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, αιτία είναι η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε 10 ημέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

Έτσι, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121.000.000 ευρώ.

Στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου ήταν 364.000 και το συνολικό ποσό έφτανε στα 97.000.000 ευρώ. Δηλαδή, φέτος, ήδη οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν είναι αυξημένοι κατά 40% και το συνολικό ποσό κατά 20%!

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική τόσο γιατί οι φορολογούμενοι εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου όσο και γιατί προλαβαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και γλιτώνουν τον συμψηφισμό με τυχόν οφειλές από τον συγκεκριμένο φόρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here